Meditation

Meditation

For mig er meditation opøvelse af evnen til at være bevidst tilstede i alle situationer. Det er en evne, hvor Bevidstheden forbliver helt klar og parat, selvom kroppen falder til ro og sindet følger kroppen. Normalt forsvinder oplevelsen af et jeg, når sindet falder til ro. Vi falder i søvn så at sige. For mig er meditation at lære at forblive nærværende som Bevidsthed, selvom kroppen falder til ro og sindet går i dvale.

Det kan være lettest at øve i stillesiddende meditation i starten, fordi sindet netop følger kroppen. Denne teknik kan hjælpe med at stoppe sindets natur, som er monkey see, monkey hear and monkey talk. Jeg underviser i teknikken “Hvem er jeg?”. Et spørgsmål, hvor den mediterende benytter sindets kraft til at undersøge til i sidste instans at opløse sindet. Tilsidst vil sindet indse, at det ikke kan løse gåden og når det giver slip fremkommer bevidstheden bagved sindets slør. Denne meditation kan foregå alene eller i dyader, hvor mennesker siddende overfor hinanden 2 og 2, undersøger og søger indad.

Når denne teknik først er kommet ind under huden, kan den udføres i fuld bevægelse. På et tidspunkt er der ikke længere nogen forskel mellem om kroppen er stille eller i fuld bevægelse. Så er der kun ren meditation, ligegyldigt hvad mennesket ellers foretager sig.

Jeg underviser i dette i meditationer og på Intensive Seminars.